Hva er informasjonskapsler?
Informasjonskapsler er datafiler som nettsider sender til din datamaskin når du besøker en nettside. Disse datafilene inkluderer informasjon som gjør det mulig får vår nettside å huske viktig informasjon som vil gjøre din bruk av nettsiden mer effektiv og nyttig. Våre nettsider bruker informasjonskapsler av forskjellige årsaker. Vi bruker informasjonskapsler og IP-adresser til å samle inn ikke-personlig informasjon fra online besøkende og for å gi registrerte brukere en personlig online opplevelse.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler?
Besøkende på våre nettsider bruker forskjellige nettlesere og forskjellige datamaskiner. For å gjøre ditt besøk så enkelt som mulig med den teknologien som du benytter, registrerer vi automatisk hvilken type nettleser du benytter (f.eks. Chrome, Firefox eller Internet Explorer) og operativsystem (f.eks. Windows, Macintosh) samt domenenavnet til din Internett-leverandør. Vi sporer også samlet antall besøkende til vår nettside i akkumulert form for å kunne oppdatere og forbedre vår nettside.  Personlige identifiserbare data samles ikke inn i denne prosessen. Disse dataene viser om flere besøkende foretrekker bestemte funksjoner eller områder, noe som hjelper oss med å holde nettsiden relevant og interessant for hovedparten av de besøkende.

Hvordan bruker vi informasjonskapsler til å gjøre din opplevelse av våre nettsider mer personlig?
Informasjonskapselteknologi hjelper oss med å levere skreddersydd innhold til den enkelte besøkende. Dermed blir det lettere for den besøkende å være med i konkurranser, og kampanjer og funksjoner vil være mer relevante for den enkelte besøkende. Nettsider som tilbyr online handel bruker informasjonskapsler til å huske og behandle artikler i handlekurven. Hvis det er lovlig, kan vi assosiere personlig informasjon med en informasjonskapsel i slike tilfeller.

Hva hvis jeg ikke ønsker informasjonskapsler?
Hvis du ikke ønsker informasjonskapsler, kan du innstille datamaskinen slik at den advarer hver gang den mottar en informajonskapsel eller du kan slå av alle informasjonskapsler i nettleseren (f.eks. i Chrome, Firefox eller Internet Explorer). Se Hjelp-menyen i din nettleser om hvordan du endrer eller oppdaterer innstillinger for informasjonskapsler.

For mer informasjon om informasjonskapsler og hvordan du kan forhindre at de blir installert eller hvordan de kan slettes fra din harddisk, kan du besøke følgende nettsteder: http://www.allaboutcookies.org