For veldig mange av oss er den ultimate sommerdagen å sitte i båten sammen med gode venner og nyte en duggfrisk øl. Samtidig er det vårt felles ansvar å sørge for at alle som ferdes på sjøen, både store og små, kan glede seg over båtlivet i trygge omgivelser.

Båtførere har et spesielt ansvar for både egen og andres sikkerhet på sjøen. Det ansvaret må de være bevisst og ta på alvor. Promillegrensen på sjøen er 0,8, og det kan være vanskelig å vite når man passerer denne grensen. Vårt råd til båtførerne er derfor at de er hundre prosent sikre på at de befinner seg på den riktige siden av grensen. Munkholm sommerøl er et utmerket alternativ som kan nytes med god samvittighet og som gir den gode sommerfølelsen mange opplever når de nyter en kald pils på sjøen.

Som markedsleder og ansvarlig produsent av alkoholholdige drikker, er det naturlig for Ringnes å vise sitt standpunkt til misbruk og overdreven bruk av alkohol. Det betyr naturligvis ikke at vi mener nordmenn skal slutte å nyte godt øl, men vi ønsker at produktene våre konsumeres i ansvarlige mengder og innenfor trygge rammer. Dette synliggjør vi gjennom kommunikasjonsinitiativet Nytes ansvarlig, og nå i sommer fokuserer vi spesielt på ansvarlighet på sjøen.

Vi forstår at noen hygger seg med en øl til maten og fører båt noen timer senere, det er i de fleste tilfeller fullt ut ansvarlig. Men vi anbefaler likevel båtførere å la være - så slipper de usikkerheten. Og så kan man jo heller nyte en kald, velfortjent øl eller to når båten er trygt fortøyd for kvelden.