Kokt, hvit fisk

Kokt, hvit fisk med lett, tander smak serveres med en lett pils uten for høy bitterhet, gjerne et fruktig hveteøl.

Rød, litt fet fisk

Rød, litt fet fisk bør ha øl med mer bitterhet/humlekarakter men ikke alt for mye sødme.

Grillet og stekt fisk

Grillet og stekt fisk trenger et øl som harmonerer med den svakt brente smaken. De fleste foretrekker nok et øl med lite bitterhet og medium sødme og fruktighet til grillmat. Sommerøl og asiatisk øl er lettdrikkelig og passer godt i sommervarmen.

Røkt, hvit fisk

Røkt hvit fisk (kolje/kveite) kan gjerne følges av lyst øl med høyt alkoholinnhold eller en pils med god sødme og moderat bitterhet.

Røkt laks/ørret 

Røkt laks/ørret trenger øl som kan ”kutte” fettet med bitterheten fra humle eller med alkohol.

Gravet/raket fisk 

I gravet/raket fisk bør fiskesmaken ikke utkonkurreres. Serveres med øl med moderat humlebitterhet og lett sødme.