Storfe

Storfe har litt sødmefylt, men ellers ganske nøytral smak, og valg av øl er avhengig av tilbehøret.

Biff og stek kan servers med øl med utpreget malt og humlesmak.

Gryteretter med en kryddersmak kan serveres med alt fra en lett bitter pils til en bayer. Evt halvblande bayer og pils.

Vilt

Vilt har en sødmefylt, aromatisk og litt stram smak med tilbehør som også har mye smak (tyttebær, fløtegratinerte poteter osv) Mørke, komplekse og smaksrike øltyper passer godt.

Lam

Lam har en syrlig og av og til litt stram smak, bør møtes av maltsødme og ikke for mye bitterhet.

Fårikål vil ha et øl med bitterhet som kutter fettet og en del maltsødme. Pils, bayer eller 50/50 pils og bayer

Lammestek med hvitløk vil ha god sødme og fruktighet og lav bitterhet.