Tips for håndtering av glass
  • Et RENT ølglass er alltid den viktigste reglen ved valg av glass.
  • Fett er ølets verste fiende.
  • Ølglass skal vaskes for hånd i varmt vann med oppvaskbørste kun for glass. Bruk gjerne Zalo og skyll godt. La glassene lufttørre.
  • Glassene må ikke vaskes i oppvaskmaskin sammen med annen oppvask eller brukes til melkeprodukter. Da får vi en tynn hinne på innsiden av glasset som hindrer skumdannelsen i ølet, og flatt øl

Tips til valg av glass
  • Snevring i toppen bevarer og fremhever aromaen. Når toppen av glasset er lukket eller avrundet holder det bedre på skummet og aromaen og ”senterer smaken”. Dersom glaset er mer ”åpent” i toppen slipper lukt og aroma letter ut
  • Smale, høye glass gir kraftigere skumdannelse. Et høyt glass plasserer ølet bakerst på tungen, hvor man smaker ølets bitterhet
  • Tynne glass med stor klokke og god åpning anbefales til mørke, komplekse øl. Da får ølet lov til å passere gjennom hele munnen
  • Øl i tynne glass oppvarmes raskt og ølet kan tempereres i hånden
  • Øl i tykke glass tar temperatur etter glasset
  • For øl gjelder samme regel som for vin – hvert øl sitt glass!