Ringnes Bryggeri på Gjelleråsen i Nittedal utenfor Oslo har blitt Norges største anlegg for produksjon av øl og brus. Anlegget er arbeidsplass for ca. 650 mennesker, og leverer drikkevarer til store deler av landet.

Byggingen av anlegget startet i 1993 og i 1994 startet produksjonen av brus ved anlegget. Det ble i sin tid investert nærmere 1,2 milliarder kroner i byggingen av anlegget. I 2001 ble ølbryggingen flyttet fra det gamle bryggeriet på Grünerløkka til det moderne bryggeriet på Gjelleråsen.

I takt med utbyggingen av anlegget har kapasiteten hele tiden økt. Nye tappekolonner og bedre teknologi har gjort anlegget i stand til stadig å produsere mer.

Med installeringen av fire nye tappekolonner i 2000 har anlegget en produksjonskapasitet på rundt 180 millioner liter brus og øl i året. Dette utgjør omtrent en fjerdedel av all brus og øl som omsettes i Norge.

Ringnes Bryggeri Gjelleråsen tapper alle merkene i vår portefølje, med unntak av de lokale ølmerkene i Bodø, Stavanger, Arendal og Trondheim.

Vil du ha omvisning ved Ringnes Bryggeri?