16.09.2009 10:00 

Den 17. september skal de to kajakkpadlerene Kjetil Berakvam og Bård Christian Jensen krysse havet fra Hirtshals til Grimstad med havkajakk for å markere 200-års jubileumet for Terje Vigens bragd. Historien om Vigens ferd da han rodde til Danmark for å skaffe mat til familien sin, som sultet under britenes handelsblokade er kjent for mange gjennom Henrik Ibsens fortelling.
Den ekstreme overfarten i  Terje Vigens kjølvann er sponset av Battery.

Strekningen er værutsatt og krysningen vil ta ca. 15 timer under stabile forhold. Padledistansen er ca. 120 km, med stort sett åpent hav. Begge padlerne er erfarne, med topplasseringer i nasjonale og internasjonale konkurranser. De gjennomfører overfarten i toppspesifiserte karbonkajakker fra Seabird Designs. Ved ankomst i Vigens hjemkommune Grimstad venter ivrige padlere og Ibsen-entusiaster.

- I forbindelse med en slik overfart er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Enhver som har sett en kajakks størrelse skjønner at en slik overfart ikke er for hvem som helst. Padlerne er blant verdens beste. Samtidig kreves det nøye planlegging, både opp mot redningssentralen og følge. Det er et must for å ivareta liv og helse, sier produktsjef for Battery i Ringnes, Petter Wiencke, som selv vil følge og dokumentere overfarten fra følgebåt.