Volvo fra 1934 
10.07.2009 09:00 

Ringnes har donert to veteranbiler til Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo. Den ene bilen er en restaurert Ringnes ølbil, Volvo, fra 1934 og den andre er en Frydenlund lastebil, Chevrolet, fra 1926. Begge bilene ble i sin tid benyttet til ølkjøring i Oslo-området.

Bilene har frem til nå stått lagret på Ringnes Bryggeri på Gjelleråsen, og nå har de altså havnet i trygge hender for å bli godt tatt vare på i fremtiden.

- Folkemuseet har kunnskaper om å ta vare på gamle ting, og de har lovet å pusse og fikse opp bilene så de blir kjørbare og kan brukes på veien, sier ansvarlig for lastebilene i Ringnes, Gudbrand Rustaden.

- Museets besøkende syns det er gøy med biler, og vi trengte kjøretøyer fra denne tidsepoken, sier en fornøyd konservator Jan Petter Brennsund på Norsk Folkemuseum, som allerede er i full gang med pussingen av Chevroleten.

Bilene skal stå ute i sommerperiodene og inne på vinteren. Volvoen er plassert ved bensinstasjonen "Standard" i "Wesselsgate". Chevroleten må pusses opp litt, men blir i løpet av sommeren plassert ut som gårdsbil på "Trøndelagdstunet".

 Chevrolet fra 1926