20.03.2014 11:00 

I fjor lanserte Solo verdens største flaskepost som endte sin ferd etter mer enn 180 dager til havs på den lille øygruppen Los Roques i Venezuela. I år feirer nasjonalbrusen 80 år med å lage verdens største bursdagsballong. Høy som en 12-etasjers boligblokk vakte den berettighet oppsikt under prøveturen i Barelona. Se bildene!
- Har man bursdag må man ha ballonger. I hvert fall en stor en. Det skal egentlig ikke være mulig å lage en luftballong i formen til en halvlitersflaske, men vi liker jo litt uvanlige prosjekter, og etter litt leting fikk vi kontakt med en luftballongfabrikk i Spania og de fikset biffen. Og da vi først var i gang endte vi like så godt opp med å lage verdens største bursdagsballong, sier Joakim Sande i Solo


Tok en spansk en

Tidlig i april ankommer bursdagsballongen Norge, men før den tid har den allerede vakt oppsikt i Barcelona.

- Det er en utrolig spesiell opplevelse. Jeg hadde aldri fløyet luftballong, og til gjengjeld å få debutere på et så fantastisk sted med en ekte Soloballong var rått. Vi fikk til og med lov til å fly på Plaça Major de Vic, hvor folk gjorde store øyne, forteller den nye ballongentusiasten.

Bursdagsballongen er 11 meter bred og 37 meter høy, noe som gjør den like stor som en 12 etasjers boligblokk.


Fallskjermhopp fra lufta

Siden Solos suksessfulle «Soon To Be World Famous»-kampanje startet i 2011 har Solo gjort seg bemerket i Los Angeles, Miami, Tenerife og Venezuela, og tusenvis av nordmenn har bidratt til å gjøre Solo mer kjent utenfor landets grenser. Denne gangen har man valgt å flytte, rettere sagt fly, hele Soloballongen hjem til Norge. Solo fyller 80 år og vil inkludere det norske folk i feiringen. Faktisk skal de få lov til å være med å bestemme hvor feiringen skal foregå også. Fra ukene før påske og hele veien til juli vil Soloballongen krysse Norge på langs og tvers, alt ettersom hvordan brukerne på Solo.no styrer flasken. Totalt vil mer enn 20 større og mindre byer og arrangement få besøk av den flyvende flasken.

- Og alle steder blir det fest og aktiviteter. Vi har et team på veien som vil ankomme sammen med flasken for å spre det glade, gule budskap og lage skikkelig Solo-fest. Vi har allerede testet å hoppe fallskjerm fra flasken og det håper vi å gjenta i Geirangerfjorden eller et annet spektakulært sted, sier Sande.

For ytterligere informasjon, kontakt daglig leder i Solo, Joakim Sande, på e-post joakim@solo.no eller telefon 95 43 92 87.