12.10.2009 12:00 

I dag kjøres julebrusen ut i butikk, og blir tilgjengelig for folket. Ventetiden er dermed over for julebruselskere over hele landet. Det finnes et stort engasjement for de ulike julebrusene fra Ringnes, bl.a. på Facebook.  

Lokale julefavoritter

De lokale julebrusmerkene fra Ringnes er veldig populære, og de siste årene har etterspørselen gjort at distribusjonen har økt.
De lokale julebrusmerkene fra Ringnes er veldig populære, og de siste årene har etterspørselen gjort at distribusjonen har økt.

I Hedmark og Oppland er Ringnes' Hamar og Lillehammer julebrus synonymt med juletradisjoner. Det er ikke bare utflyttede hedmarkinger som setter pris på smaken av den gylne drikken. Spesielt folk i Oslo og Akershus setter stor pris på denne julebrusen.

Den svært populære Dahls Julebrus er klart mest etterspurt i Trøndelag, med en økende interesse i Nord-Norge. Julebrus er for mange nødvendig for å komme i julestemning, og en trønder i Oslo skal selvfølgelig også få smaken av at høytiden er på vei. Derfor får man også kjøpt julebrusen fra Dahls i dagligvarebutikker på Østlandet.

Ringnes Julebrus er det tredje-største av våre julebrusmerker, og den tradisjonsrike drikken selges over hele landet.

Det er med julebrus som med alt annet i jula, tradisjoner er viktig. Og på sørlandet er Arendals Julebrus er utvilsomt en vesentlig del av julen.

Julebrus på Facebook

Folk har stort engasjement for de ulike julebrusene, og lokal tilhørighet er viktig. Det har dukket opp flere interessegrupper på Facebook for de ulike julebrusmerkene. Ringnes Hamar & Lillehammer julebrus er den største gruppen, og har nesten 12000 medlemmer! Dahls Julebrus har i underkant av 6000 Facebook-venner, og Arendals Julebrus over 4000 fans.