Meny

Nærmer seg en ølflaske av trefiber

Sammen med noen av de største selskapene i verden, fortsetter Ringnes’ morselskap, Carlsberg Group, arbeidet med å utvikle en ølflaske av trefiber som er både 100% resirkulerbar og biobasert. 

Ettersom emballasje er den største kilden til CO2 -utslipp i Carlsberg, er selskapet spesielt opptatt av nytenking på dette området. Carlsberg har jobbet med utvikling av flasken siden 2015, men for å lykkes med dette krevende arbeidet har flere store internasjonale selskaper blitt invitert inn i et «paper bottle community», organisert av selskapet Paboco®. Blant aktørene som deltar i fellesskapet er – i tillegg til Carlsberg – The Absolut company, P&G, L’oréal og Coca-Cola. Alle selskapene bidrar med ekspertise og økonomiske midler for at fiberflasken skal bli en realitet.

Så langt er to prototyper blitt presentert med øl på flasken. Den ene inneholdt en tynn resirkulert PET-polymerfilmhinne på innsiden, mens den andre hadde et tilsvarende lag av 100% biobasert PEF-polymerfilm. Målet er at en versjon av sistnevnte skal testes for forbrukere i løpet av 2021 og dermed bli den første biobaserte og resirkulerbare ølflasken som noen gang er blitt holdt av øldrikkere.

 

Tilbake til plastløftet