Meny

Jubelbrus for sukkerfri julebrus

Denne uken fylles norske butikker med julebrus. – Interessen blir større og større for hvert år, sier ansvarlig for julebrusporteføljen i Ringnes, Henrik Lund.

Henrik Lund

 

Han forteller at bestselgeren Hamar og Lillehammer julebrus nå har mer enn 60.000 følgere på Facebook.
– Noen mener det er tidlig med julebrus i oktober, men det er i hvert fall ikke julebrusfansen enig i. De skulle gjerne sett at den hadde kommet mye tidligere, fortsetter Lund.

Ny variant 
I fjor lanserte Ringnes en sukkerfri variant av Hamar & Lillehammer julebrus. Interessen var enorm og flaskene ble regelrett revet ut av butikkhyllene. – Vi bommet med prognosene og produserte ikke nok. Og da det gikk opp for oss var det for sent å produsere nok til å dekke behovet, noe som gjorde at mange dessverre ikke fikk anledning til å nyte den sukkerfrie varianten på julaften. I år har vi produsert opp fire ganger så mye – så nå føler vi oss ganske trygge på at vi har nok til alle, sier han videre. 

Nordmenn vil ha sukkerfritt 
At nordmenn er glade i sukkerfrie drikker er for øvrig ikke noe nytt. I butikkene er den sukkerfrie varianten Pepsi Max blitt Norges største brusvariant, noe som er unikt ikke bare i Norge, men i verdenssammenheng. Brus blir gjerne trukket frem som en versting når sukkerproblematikken er på dagsorden. Men bildet er nok mer nyansert enn mange tror, og markedet endres i rekordfart i en sukkerfri retning. 

- Faktisk er nesten 80 prosent av Ringnes’ alkoholfrie portefølje nå uten tilsatt sukker, og så godt som hver eneste innovasjon fremover tar oss videre i en sunnere retning. Nordmenn vil ha sukkerfritt, og da får de det. Også innen julebrus, legger Lund til. Selv holder han imidlertid den tradisjonelle sukkervarianten som sin favoritt. – Men begge er veldig gode, og de skiller faktisk ikke så mye i smak.

Det særnorske julebrusfenomenet er helt spesielt. Allerede første uken i markedet tar julebrussegmentet en solid slurk av det totale brusmarkedet – og det øker for hver uke frem mot jul. - De siste årene har julebrus stått for mer enn 25 prosent av brussalget den siste uken før jul. Det er ganske heftig, sier julebrussjefen fornøyd.

Den største varianten på markedet er Hamar og Lillehammer Julebrus. Deretter følger Grans, som er Remas egen variant, foran trønderfavoritten Dahls Julebrus.