Meny

Munkholm-familien har fått ansiktsløftning og nye bokser

Alkoholfrie varianter er et viktig satsingsområde for Ringnes, og nå har hele Munkholm-familien fått nytt design og nye bokser.

Flere og flere av oss velger øl uten alkohol, og fra i sommer kan alle fire variantene av Munkholm nytes iskalde rett fra kjøleskap i nytt design og praktiske 0,33-litersbokser.

– Enten du velger Munkholm Original, Fatøl, Bayer eller Weiss, får du nå ølet i enda mer attraktiv pakning, sier Pål Strutz hos Munkholm.

Har lyttet til hva folk ønsker seg

Inntil nylig ble Munkholm solgt i halvlitersbokser. Men etter å ha lyttet til ønskene fra forbrukerne om mindre størrelser, bestemte Ringnes seg for å droppe halvliteren og konsentrere seg om å gjøre Norges bestselgende øl uten alkohol enda mer tilgjengelig og forbrukervennlig.

Les også: Nå får norske butikker endelig kaldt alkoholfritt øl!

 – I tillegg til at vi har valgt å redusere boksstørrelsen, har vi også ønsket å gi alle produktene en liten ansiktsløftning med et yngre og mer trendy design, sier Strutz.

 – Med det nye designet ønsker vi å nå ut til en enda bredere målgruppe, og håper at flere skal få oppleve det friske og attraktive valget som Munkholm representerer.

Visste du at …

  • Munkholm Fatøl og Original egner seg til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lyse kjøttretter, hvit fisk, omelett og salater?
  • Munkholm Weiss egner seg til lyse sommerretter som skalldyr, lyst kjøtt, spekemat eller lette desserter med frukt?
  • Munkholm Bayer egner seg til svin, storfe, grillmat og oster?

 

Slik lager du mat med Munkholm

Av Ringnes-kokk Hampus Malmqvist

Øl kan i mange tilfeller benyttes i stedet for vin i mat, men du bør da tenke på at du må kompensere for den bitterheten som øl kan gi – spesielt om maten skal kokes lenge. Du kan bruke litt sitron (skall eller saft) for å friske opp matretten.

Øl aioli

4 eggeplommer
4 hvitløkfedd
Saft og fruktkjøtt fra 1 sitron
2 ss Dijon-sennep
5–6 dl rapsolje
0,5–1 dl Munkholm
Salt

Slik gjør du: Bruk stavmikser eller foodprosessor til å blande eggeplommer, hvitløk, sitronsaft og fruktkjøtt samt sennep til en smidig masse. Hell i olje svært sakte og forsiktig mens du lar stavmikser eller foodprosessor gå til du synes aiolien har en ønsket konsistens. Smak til med litt salt og bland i Munkholm. Velg Munkholm-type etter hvilken mat du skal servere aiolien til. Til skalldyr bør man velge Munkholm Weiss, til kyllingvinger passer det godt med en Munkholm Bayer. Aioli smaker godt i kombinasjon med potetbåter, kyllingvinger og godt brød.

Ølposjerte kyllingvinger

1 kg kyllingvinger
5 hvitløkfedd
1 løk
3 l Munkholm Bayer
Salt
Olje til fritering

Slik gjør du: Kok opp øl med løk og salt, legg i kyllingvinger og la dem trekke (skal ikke koke) i rundt 20 minutter til de kjennes møre. Ta ut kyllingvingene, og legg dem på et brett så de kan renne av seg og tørke litt. Varm oljen til 160–180 grader i frityrgryten eller i en høy kjele. Legg kyllingvingene forsiktig ned i kjelen og la dem frityrstekes til de er gyllenbrune. Ta dem opp og salt forsiktig mens de fortsatt er varme. Smaker godt med brød og aioli til.

Pølser trukket i øl

I stedet for vann, velg en øl med mye smak – for eksempel Munkholm Fatøl. Kok opp ølet, legg i pølsene og la dem trekke i rundt 10 minutter. Det å bruke øl i maten er både morsomt, godt og gir en litt annerledes smak enn de fleste er vant til.

Det nye designet for Munkholm-flasken.