Meny
Frydenlund Belgisk Hveteøl

Frydenlund Belgisk Hveteøl

Kategori:
Belgisk øl, Hveteøl
Alkoholprosent:
4.6%
Mat:
Kylling, Hot & spicy, Skalldyr, Fisk
Frydenlund Belgisk Hveteøl

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. I 1977 ble Frydenlund fusjonert med Schous, og i 1978 selskapet tatt over av Nora Industrier som også eide Ringnes. I 1995 ble bryggeriproduksjonen flyttet til Ringnes. Bryggeribygningene fra Frydenlund bryggeri huser i dag OsloMet.

Smak

Frydenlund Belgisk Hveteøl er brygget etter ølstilen Wit. Dette hveteølet er ufiltrert og har derfor en uklar strågul farge. Smaken er preget av appelsin, koriander og nellik.

Mat

Frydenlund Belgisk Hveteøl passer fint i følge med fiskeretter, skalldyr, kylling og krydret mat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100 ml

Energi
170 kJ (41 kcal)
Fett
0 g
Karbohydrater
4.1 g
- hvorav sukkerarter
0.1 g
Protein
0.4 g
Salt
0 g

Ingredienser

Vann, maltet bygg, maltet hvete, appelsinskall, koriander, humle, nellik. Allergener: Maltet bygg, maltet hvete, koriander.