I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. Skipskapteinen så store muligheter for eksport av Norsk øl, og Frydenlund var en viktig eksportør av øl til alle kontinenter frem til andre verdenskrig. Frydenlund Pale Ale er en modernisert gjenskapning av et av eksportølene fra tidlig 1900-tall.
Frydenlund Pale Ale er et ravfarget øl. Aromaen er preget av sitrus og kvae fra humle, med noe karamell fra malt. Smaken dominert av humle, men godt balansert mot en lett karamellsødme.
Frydenlund Pale Ale passer til stekt/grillet kjøtt, hamburger og oster.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle, naturlig humlearoma med andre naturlige aroma. Allergener: Maltet bygg, kan inneholde spor av hvete.