Meny

Brusfest for Matsentralen etter avgiftsendring

Over 20.000 flasker med Farris Bris og Pepsi Max ble fredag overlevert fra Ringnes til Matsentralen, som via sitt samarbeid med ideelle organisasjoner sørger for at de gis bort til de som trenger det aller mest.

Fra venstre: Landbruks- og matminister Olaug Bollestad, samferdselsminister Knut Arild Hareide, Ringnes' administrerende direktør Anders Røed, daglig leder ved Matsentralen Oslo Cristiano Aubert og direktør for Corporate Affairs i Ringnes Johanna Ellefsen Rostad.

 

-Matsentralen er en fantastisk organisasjon som gjør en stor forskjell! Denne leveransen er en milepæl som ble feiret av mange som har bidratt til å gjøre dette mulig. Fremover vil vi i Ringnes årlig kunne donere bort flere hundre tusen liter med alkoholfri drikke som akkurat har gått ut på dato eller nærmer seg utgått dato, men som fortsatt er brus av topp kvalitet, sier Ringnes administrerende direktør, Anders Røed.

Tidligere ble donasjoner til veldedige formål avgiftsbelagt, noe som førte til at det kostet produsentene dyrt å gi bort fremfor å helle varene ut i sluket. Inkludert pant kostet det nesten seks kroner å gi bort en halvlitersflaske og ca ni kroner å gi bort en 1,5 litersflaske.

I forbindelse med NRK-serien Matsjokket ble Knut Arild Hareide i fjor høst invitert til Ringnes. Der fikk han med egne øyne se brus av topp kvalitet gå i sluket som følge av denne avgiften. Det var en opplevelse som mobiliserte til handling, og kort tid senere ble avgiften endret til ikke å omfatte gaver til veldedige organisasjoner.
- Ringnes er stolt Matvett-bedrift, og vi har forpliktet oss til å redusere vårt svinn med 50 prosent innen 2030. Med et sterkt samarbeid med Matvett, Matsentralen, butikker, puber og restauranter, smart politikk - og ikke minst gode rutiner i egen virksomhet - skal vi klare det, avslutter Røed.

Mediekontakt

Kontaktperson for mediehenvendelser:

Pressekontakt

Nicolay Bruusgaard

Tel +47 900 84 257 Email [email protected]

Fra venstre: Samferdselsminister Knut Arild Hareide, landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Ringnes' administrerende direktør, Anders Røed.