Meny

Jubelbrus for Farris Frus

Etter fire måneders salg kommer Ringnes med følgende lanseringsdom for Farris Frus: – Det har gått over all forventning. Frus har tatt Norge med storm. Vi har faktisk solgt dobbelt så mye som vi hadde trodd, sier produktsjef Merete Langvold i Ringnes.

Frus-sjef Merete Langvold er storfornøyd over mottakelsen av Frus i markedet

 

Innen «drikke nå»-kategorien, som er flasker opp til 0,5-liter, selger de to Frus-variantene faktisk allerede på nivå med hele Bris-porteføljen. Frus kommer i to smaksvarianter; bringebær og tropisk. – Vi følte vi hadde truffet veldig godt med smakene, men at vi skulle få en så varm mottakelse er nesten for godt til å være sant, fortsetter Merete og legger til: - Frus har etter bare fire måneder i markedet solgt 79 prosent av totalt forventet årsvolum.

For alle
Hvem er den typiske Frus-elskeren?

- Det kjedelige svaret er at den treffer veldig bredt. Når det er sagt, det er nok en overvekt av yngre forbrukere, men det har nok mye å gjøre med at det er de som er mest nysgjerrige på nyheter, legger Frussjefen til.

Tar fra brus og energidrikke
I løpet av de første fire månedene er det solgt nesten en halv million liter av tørsteslukkeren ut av butikkene. – Frus scorer bra både på prøving og gjenkjøp. Frus har bidratt til økt interesse for kullsyrevann-kategorien. Hele 69 prosent av salget er til «nye» forbrukere . Den har nok tatt noen andeler fra Bris, men trolig enda mer fra energidrikke og brus. Og vi får mange henvendelser fra fans som etterspør større varianter, legger hun til.

Vil dere komme med det da?

- He, he. Noen hemmeligheter må vi ha. Det jeg kan si er at Frus har kommet for å bli. Og vi har store planer for merket fremover, fortsetter Merete.

Hva tror du er grunnen til den fantastiske mottakelsen?

- Bortsett fra at den bokstavelig talt faller i smak, er det vanskelig å peke på én spesiell ting. Vi har åpenbart truffet. Det er ikke Farris. Det er ikke brus. Og så er det sukkerfritt. Enkelt og greit Bris tilsatt litt juice.

Sukkerfritt
Men kan den kalles sukkerfri når det er tilsatt frukt?

- Godt spørsmål. Men svaret er ja, ettersom det er så lite fruktsukker at det er innenfor grensen for det som skal kalles sukkerfritt, sier Merete.

Blir Frus en sommerslager?

- Hvis værgudene spiller på lag med oss kan jeg nesten garantere at det vil gå mye Frus i sommer. Det er en skikkelig tørsteslukker, og så smaker den jo veldig godt, avslutter Merete fornøyd.