Meny

Lanserer Norges første vannflaske i 100 prosent resirkulert plast

Norges mest solgte drikkevann, Imsdal, kommer nå i den første og eneste flasken i handelen som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Med overgangen reduserer Ringnes bruken av ny oljebasert plast i produksjonen med hele 470 tonn.

Nye Imsdalflasker laget av 100% resirkulert plast.

Nye Imsdalflasker laget av 100% resirkulert plast.

 

– Vi er svært stolte og veldig fornøyde med endelig å kunne tilby forbrukerne den første flasken i butikken som er laget av 100 prosent resirkulert plast. Dette markerer også starten på vår ambisiøse plan om å bytte ut 50 prosent av plasten i flaskene våre med resirkulert plast, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Lanseringen av Norges-nyheten skjer 25 år etter at Imsdal ble lansert under OL på Lillehammer, og for alvor introduserte kildevann for det norske folk.

– Det har vært en komplisert prosess som har vart i over to år å utvikle denne nye 100 prosent resirkulerte Imsdal-flasken. Den har akkurat de samme gode kvalitetene som en flaske av ny plast, sier Røed.

Bør være til inspirasjon for drikkevarebransjen
– Det Ringnes gjør her fortjener ros, og bør være til inspirasjon for resten av drikkevarebransjen. Plast har en rekke unike egenskaper som gjør at det er vanskelig å kutte all bruk helt ut. Derfor er gjenbruk av plast som allerede er produsert så viktig, sier administrerende direktør i Infinitum, Kjell Olav Maldum. De drifter den norske panteordningen.

Som en tommelfingerregel går det med 2 kilo olje til å produsere en kilo ny plast.
Ifølge Infinitum sparer Ringnes 1500 tonn CO2 årlig ved å erstatte ny plast med 100 prosent resirkulert plast i alle Imsdal-flaskene. Det tilsvarer CO2-utslippet fra 1300 biler i et helt år.

Reduserer nyplast-forbruk med 3750 tonn i året
Norge har verdens beste pantesystem, og samler inn ni av ti solgte plastflasker. Ringes administrerende direktør synes det er et paradoks at vi i dag ikke har en høyere andel av resirkulert plast i flaskene enn ti prosent.

– Vårt mål om å ha minst 50 prosent resirkulert plast i flaskene våre innen 2025 er dobbelt så høyt som EU-målet. Dette vil redusere den årlige bruken av ny plast med mer enn 3750 tonn, sier Ringnes’ administrerende direktør.

Hovedgrunnen til at produsentene i svært stor grad velger å bruke ny plast i flaskene er ifølge Røed ganske enkelt at prisen på den minst miljøvennlige nye plasten er langt lavere enn den resirkulerte.

– Det betyr at det er dyrere for oss å produsere Imsdal-flasken nå enn det var tidligere. Vi vil likevel beholde den samme prisen ut til kundene, sier Ringnes administrerende direktør, Anders Røed.

Mediekontakt

Kontaktperson for mediehenvendelser:

Kommunikasjonssjef

Nicolay Bruusgaard

Tel +47 900 84 257 Email [email protected]

Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes AS.