Meny

Munkholm Radler med sommersmak og ny «look»

En ny Munkholm Radler er klar for markedet som Limited Edition. Den har smak av mango og pasjonsfrukt, og sammen med de øvrige Radler-variantene skiller den seg skikkelig ut i hylla.

Produktsjef for Munkholm og ansvarlig for alkoholfrittsatsingen i Ringnes, Manira da Silva Naufal.

 

– Vi har gitt Munkholm Radler et “glow up” som representerer den forfriskende drikken som er inni. Vi er veldig fornøyd med resultatet og er trygge på at den blir en vinner i sommer, sier produktsjef for Munkholm og ansvarlig for alkoholfrittsatsingen i Ringnes, Manira da Silva Naufal.

Radler treffer bredere

Tradisjonelt har alkoholfritt øl hatt sine mest lojale fans blant godt voksne menn som liker tradisjonell pils. Det har endret seg. Etter at Munkholm Radler så dagens lys i 2017 drikkes alkoholfritt øl nå av omtrent like mange kvinner som menn. I løpet av tre år har Radler tatt hele 11 prosent av Munkholmandelene.

- Radler treffer spesielt godt blant den yngre delen av befolkningen og blant kvinner, sier Manira.

Øl og limonade
Men hva er egentlig Radler?

- Radler er en blanding av øl og limonade. Det var visstnok en tysk krovert som var i ferd med å gå tom for øl som stod bak oppskriften. I ren desperasjon blandet han øl med limonade til en gruppe syklister. Det falt i smak og i mange land er det i dag et populært lavalkoholøl.  I Norge er Radler mest kjent som et alkoholfritt og fruktig øl, fortsetter Manira.

Store på alkoholfritt
Norge er store på alkoholfritt øl sammenlignet med de fleste andre land. Aller størst er våre svenske naboer. – Målet vårt er at 10 prosent av ølet vårt skal være alkoholfritt i løpet av 2025. I dag ligger vi på om lag seks prosent. Det er et ambisiøst mål som virkelig er noe å strekke seg etter, sier hun videre.

Premium øl
Og nettopp bedre utvalg er oppskriften til vekst. – I tillegg til å fortsette satsingen på Radler, ser vi at satsingen på spesialøl har båret frukter. I dag består Munkholmporteføljen av en rekke ulike smaksvarianter.

Gjør hverdagen spesiell
Hva slags forhold har du selv til alkoholfritt øl?

- Jeg må innrømme at jeg for alvor fikk øynene opp for alkoholfritt da jeg fikk ansvaret for Munkholmsatsingen. Nå er jeg fan. Litt av utfordringen med alkoholfritt øl er at de som er mest skeptiske er de som ikke har prøvd. Alkoholfritt øl passer til alle anledninger og begrenses ikke av alkohol. For meg er alkoholfritt øl med på å gjøre hverdagen spesiell, avslutter Manira.

 

Munkholm Radler-serien har fått og fargerikt design som presenterer smakene på en tydelig måte.