Meny

Nå bretter vi opp ermene

Også vi i Ringnes er kraftig preget av korona-pandemien – både som selskap og som en del av det norske samfunnet. Vi har definert tre viktige oppgaver som vi nå vil prioritere.

Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes AS

Anders Røed, administrerende direktør i Ringnes AS

 

For oss handler det om å prioritere de viktigste oppgavene og legge alt annet til side. Det er tre hovedoppgaver som er viktigere for Ringnes enn alt annet.

  1. Bidra til den livskritiske samfunnsdugnaden som må til for å begrense, og etter hvert stanse, spredningen av Koronaviruset.
    Det gjør vi aller best gjennom å opptre lojalt til helsemyndighetenes anbefalinger og pålegg, både hva gjelder rutiner for god hygiene og bruk av hjemmekontor.

  2. Sørge for at våre medarbeidere blir godt ivaretatt i en krevende tid med mange utfordringer og bekymringer.
    Vi følger Statsministerens råd om å ta vare på hverandre, men unngå å ta på hverandre. Det gjør vi blant annet gjennom å sikre våre ansatte god informasjon, bred tilgang til vår bedriftshelsetjeneste og vårt HR-apparat.

  3. Sørge for å holde forsyningslinjene i gang.
    Det handler blant annet om å sikre at produksjonen opprettholdes og at bilene våre fortsatt distribuerer varene våre til butikker rundt om i landet. Slik kan vi bidra til å opprettholde forsyningssikkerheten og en viss normalitet i det som absolutt er å betrakte som en ekstraordinær situasjon.

Ringnes er et speilbilde av Norge
Ringnes er et speilbilde av resten av den norske befolkningen, med våre 900 ansatte fordelt over det ganske land. Flere er satt i karantene fordi de har sykdomssymptomer eller har vært i nærkontakt med noen som har vært syke. Blant ansatte i Ringnes har vi småbarnsforeldre som må ta ansvar for barna sine på dagtid nå som skoler og barnehager er stengt.

Deler skjebne med kundene
Samtidig deler vi også skjebne med våre kunder. Det betyr at vi deler dagligvarekjedenes tydelige oppfordring om å handle, men ikke hamstre. Tilsvarende er vi også en del av en utelivsbransje som i forrige uke opplevde å bli totalt slått ut av Koronaviruset.

Det kollektive Norge fungerer
Med rette er det grunn til å være bekymret over situasjonen vi er inne i. Men i det som er en ekstraordinær og svært bekymringsfull situasjon, skal vi også glede oss over de fine tingene. Det er fint å se hvordan det kollektive Norge fungerer i en slik situasjon. Frontlinjen i det norske helsevesenet gjør en uvurderlig innsats. Jeg ser naboer som handler for hverandre, lærere som tilrettelegger for digital undervisning av barna og ikke minst folk som lytter til, respekterer og overholder rådene fra myndighetene.

Vi tar vare på hverandre
Som leder i Ringnes opplever jeg på samme måte at vi som kollektiv løfter hverandre gjennom denne situasjonen. Vi finner løsninger sammen på tvers av funksjoner, og mobiliserer er for handling i det som på alle måter er et svært krevende farvann.

Så langt har vi klart å holde hjulene i gang og sikret levering av varer til våre kunder. Slik leverer vi i tråd med det norske myndigheter forventes av oss som en del forsyningskjeden for mat- og drikke i Norge.

Gjennom å holde på våre tydelige prioriteringer og ved hjelp av en kollektiv innsats på tvers av de mange funksjonene i Ringnes skal jeg love at vi fortsatt vil yte vårt beste.

Med vennlig hilsen
Anders Røed
Administrerende direktør
Ringnes AS