Meny

Nok en panterekord i Norge

Aldri har vi vært flinkere til å pante flasker og bokser enn i 2020. Panteselskapet Infinitum kunne mandag 22. februar melde om at de har samlet inn nærmere 1,4 milliarder bokser og plastflasker i 2020. Det tilsvarer 92 prosent av alle flasker og bokser som er solgt på det norske markedet, noe som er ny rekord.

Kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad og administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum.

 

Legger vi til andelen flasker og bokser som ble samlet inn gjennom andre kanaler, gir det Infinitum en total innsamlingsandel på over 95 prosent.

- Vi tok imot 20 prosent flere bokser og flasker i 2020 enn i året før. Stengte grenser og utesteder på grunn av pandemien førte til at folk drakk mer hjemme, og kjøpte mindre fra utlandet, noe som økte både volumet og panteandelen, sier administrerende direktør Kjell Olav Maldum i Infinitum i pressemeldingen.

Verdens beste
- Jeg vil benytte anledningen til å si tusen takk til alle som panter. Det gjør ikke bare at vi i Norge kan kalle oss verdensmestre i panting. Det er også et svært viktig bidrag for miljøet og for å sikre at tomme flasker kan få nytt liv, sier kommunikasjonsdirektør i Ringnes, Johanna Ellefsen Rostad.

- På sikt er målet at alle flasker finner veien bake til en panteautomat. En flaske på avveie er en for mye. Med en rekordhøy oppslutning om pantesystemet i kombinasjon med tilrettelegging for innsamling tror jeg det er mulig, avslutter Rostad.

Det norske pantesystemet driftes av Infinitum AS, som er eid av drikkevareleverandørene og handelen.