Meny

ØYA og Ringnes sammen om fjerning av engangsplast

Øya-festivalen i Oslo og Ringnes har samarbeidet om å bytte fra engangs-plastglass til vaskebare gjenbruksglass på festivalen.

Overgangen fra engangs-plastglass til gjenbruksglass får betydelig innvirkning på miljøavtrykket til festivalen.

ØYA er har i mange år hatt en sterkt miljøfokus på arrangementene sine. Ringnes har også som et av sine bærekraftmål å redusere plastforbruket med 1000 tonn innen 2025. Det er derfor naturlig at Ringnes som leverandør og ØYA som arrangør samarbeider om å tiltak for å redusere unødvendig bruk av plast.

Flere sentrale politikere og miljøvernprofiler besøkte ØYA-festivalen under forberedelsene og ble introdusert for hvordan Øya og Ringnes jobber for å redusere bruken av plast. Dette var noen av deres tilbakemeldinger:

Fokus på plastreduksjon

(F.v), Sabina Syed, Miljøpartiet De Grønne, Anja Stokkan, plastkoordinator Oslo kommune, Johanna Ellefsen Rostad, Corporate Affairs-direktør Ringnes AS, Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef Øya, Raymond Johansen, byrådsleder Oslo, Erik Solheim, leder Plastic Revolution Foundation og Jørgen Næss Karlsen fra Natur og Ungdom besøkte Øya-festivalen under forberedelsene for å se nærmere på hvordan de jobbet med miljø og avfallsreduksjon. Her i samtale med frivillige på festivalen.