Meny

Ringnes har hasteprodusert nødparti med julebrus

Ansatte ved bryggeriet har tatt i bruk alle døgnets timer for å få produsert opp nye partier med julebrus etter at de lørdag tilbakekalte alle glassflaskene som fortsatt var i markedet

Skiftleder Lukas Gullqvist og lærling Rebecca Serena Zahl under tappingen av nødpartiene med ekstra julebrus.

Skiftleder Lukas Gullqvist og lærling Rebecca Serena Zahl under tappingen av nødpartiene med ekstra julebrus.

 

- At vi nå får kjørt ut over halv million liter med Dahls- og Hamar & Lillehammer er nok et uttrykk for engasjementet som er for julebrusen, både blant folk der ute og internt i Ringnes. Jeg skal ikke dra den så langt å si at det er et julemirakel, men det så litt mørkt ut en stund. Vi produserte allerede for fullt og hadde ikke ledig kapasitet. Så her har folka våre i produksjon strukket seg langt for å forsyne folket med sine julebrusfavoritter, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.  

Skadet flaskemunning
Det var på lørdag det ble kjent at Ringnes måtte tilbakekalle alt av 0,33-liter julebrus på glassflasker, etter at det ble avdekket at enkelte flasker hadde skadet flaskemunning. Tilbaketrekkingen omfattet blant annet julebrusfavorittene fra Dahls og Hamar & Lillehammer.

På kort tid har selskapet mobilisert i egne rekker. Nå er 400.000 liter med Hamar & Lillehammer og 100.000 liter med Dahls julebrus i henholdsvis 0,5 liters plastflasker og 1,5-liters plastflasker på vei ut i butikkene. Dette er ikke nok til å fullt ut dekke volumet som nå ble stanset for slag, men vil bidra til å sikre at flere får tilgang til sin favorittjulebrus inn i høytiden.

Plaster på såret
- Først og fremst synes jeg det er fint å se at så mange har forståelse for beslutningen om å trekke tilbake glassflaskene. I tillegg konstaterer vi nok en gang at det er et stort engasjement for julebrusen blant det norske folk. Og nettopp derfor er det også så fint at vi nå kan svare de mange der ute som har vært bekymret for at de ikke får nyte sin favoritt inn i høytiden, sier Bruusgaard som samtidig anerkjenner at det er mange som aller helst skulle hatt glassflaska til julemåltidet.

- Vi håper likevel at dette vil være et plaster på såret. Samtidig kan vi garantere at innholdet i flasken er det samme. I tillegg vil jeg hevde at den julebrusen som nå finner veien til ut i markedet er tilsatt litt ekstra hjertevarme fra oss i Ringnes, avslutter Bruusgaard.

God jul (-ebrus) fra Ringnes!

Kvelder og netter er tatt i bruk for å få produsert opp nødvolumet med julebrus.

Kvelder og netter er tatt i bruk for å få produsert opp nødvolumet med julebrus.

Mediekontakt

Kontaktperson for mediehenvendelser:

Kommunikasjonssjef

Nicolay Bruusgaard

Tel +47 900 84 257 Email [email protected]