Meny

Ringnes vant Plastløfteprisen 2020

Ringnes vant i klassen "Beste eksempel på økt bruk av resirkulert plast i emballasjen" for å ha lansert Imsdalflasker laget av 100 prosent resirkulert plast.

Nicolay Bruusgaard avla plastløftet på vegne av Ringnes.

Nicolay Bruusgaard avla plastløftet på vegne av Ringnes.

 

De nye Imsdalflaskene reduserer Ringnes’ behov for «ny» plast til flasker med 550 tonn årlig. 

-Dette er en pris vi i Ringnes er stolte av og som vi verdsetter høyt. Plast er en miljøvennlig og god emballasje, men bare dersom vi sørger for å samle den inn igjen etter bruk, resirkulere den og bruke den på nytt. Med Imsdalflasken har vi vist at det er mulig. Nå fortsetter vi med resten av porteføljen. Denne reisen har bare så vidt begynt. Plastløftet har bidratt til at det nå er et fantastisk plastløfteengasjement internt i Ringnes, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes, fornøyd.

I de øvrige to klassene vant Handelshøyskolen BI Campus Oslo og KIMs resirkulerbare chipsposer. Plastløftet til Grønt Punkt ble lansert tidlig 2019, og dette var den først kåringen av vinnere av de tre Plastløftekategoriene øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning.

49 store norske bedrifter mottok diplom for å ha gjennomført Plastløftet. Ringnes var en av de første bedriftene som signerte Plastløftet. Bedriften har satt som mål at minst 50 prosent av plasten som benyttes skal være resirkuler innen 2025. I samme tidsperiode skal selskapet ha redusert den årlige bruken av plast med 1000 tonn.