Meny

Så enkelt kan du nyte øl og norgesferie uten promille

I år skal de aller fleste av oss på norgesferie, noe som for mange betyr hytte- og teltturer og andre litt sunnere pauser fra jobben enn den typiske sydenturen. Nå velger også flere å drikke sunt øl.

– Pakk med en kjølebag med Munkholm, så kan du glede deg ekstra mye til neste rasteplass!

– Pakk med en kjølebag med Munkholm, så kan du glede deg ekstra mye til neste rasteplass!

 

Nesten ni av ti vil feriere i Norge i sommer, ifølge en undersøkelse fra Opinion. Av 17 000 spurte svarte bare 3 prosent at de skulle utenlands, mens 10 prosent sa at de ikke visste. Uansett hvilken type norgesferie folk legger ut på, er sjansen for at alkoholfritt øl velges som tørsteslukker i mange situasjoner også høyere enn noensinne.

 – Salget av øl uten alkohol er i kraftig vekst, og vi ser at stadig flere velger alkoholfrie varianter som del av en sunn livsstil. På norgesferie er det dessuten mange typiske situasjoner der alkoholfritt øl passer best, sier Munkholm-sjef Joar Mjølsnes.

Til fjells eller ved sjøen

Det er nesten 440 000 hytter i Norge, så hyttetur står nok på programmet til svært mange i sommer. Det er deilig å unne seg en kald øl når man kommer frem til hytta, uansett hvor lang eller kort vei man må gå.

Men hvis du kommer frem på formiddagen, er det ikke spesielt lurt å begynne å drikke alkohol – særlig hvis du har planer for en tur også senere på dagen. 

Joar Mjølsnes forteller videre at en spørreundersøkelse har vist at godt over 40 prosent av øldrikkere mener at øl uten alkohol er et godt alternativ i situasjoner der alkohol ikke er sosialt akseptert.

5 grunner til å velge Munkholm-sommer

  1. Finnes i mange ulike typer, inkludert Weiss og IPA
  2. Er sosialt akseptert hvor som helst og når som helst
  3. Kan alltid kjøpes så lenge butikken er åpen
  4. Har færre kalorier enn skummet melk
  5. Inneholder mindre sukker enn brus og fruktjuice

Drikk så mye du vil

Med Munkholm i bagasjen kan du selvfølgelig drikke deg utørst uansett hva resten av dagen inneholder, påpeker Mjølsnes.

Har du hytte ved sjøen og skal bade og kose deg på svabergene, er det også deilig og trygt å drikke så mange kalde Munkholm du vil gjennom dagen.

Med telt, sovepose og primus

Hvis været holder seg, er det bare å pakke sekken og reise på telttur. Tar du med noen lette bokser Munkholm, kan du enkelt løfte primusmåltidet til nye høyder.

– Alle typer Munkholm er brygget akkurat på samme måte som alkoholholdig øl – vi bare stopper gjæringsprosessen tidligere. Derfor smaker Munkholm fremdeles øl, og det har en kompleks smakspalett, forklarer Joar Mjølsnes.

4 gode råd for sommerdrikke

  1. Pakk med noen Munkholm i kjølebag på lengre bilturer.
  2. Overrask venner med mange ulike øltyper uten alkohol på telttur.
  3. Munkholm Original, Bayer og Fruktig IPA er deilige tørsteslukkere på stranden.
  4. Velg en trygg nytelse, og gå for alkoholfritt øl i båten.

 Uansett hva slags turmat du velger, finnes det en Munkholm som passer. Du kan velge mellom fem ulike typer, alt fra pils til hveteøl og IPA. Joar Mjølsnes understreker at opplevelsen av å lage mat og spise ute i naturen blir enda bedre med riktig øl i glasset.

Slukk tørsten i varm bil

Hvis du legger ut på bilferie, er det viktig å legge inn regelmessige pauser slik at du som sjåfør ikke blir for trøtt og passasjerene får strekke på bena.

Både NAF og Trygg Trafikk understreker at den som kjører også bør passe på å ikke bli dehydrert underveis, siden dette kan gjøre ham eller henne døsig og ukonsentrert. 

– Pakk med en kjølebag med Munkholm, så kan du glede deg ekstra mye til neste rasteplass! Det kan også hjelpe på humøret om du skulle være så uheldig å bli sittende fast i kø i stekende sol. Vann er bra, men en alkoholfri øl smaker nok enda friskere og gjør ventetiden mer behagelig, mener Mjølsnes.

Har du glemt å pakke med alkoholfritt øl, er det bare å stoppe ved en åpen butikk. I motsetning til alkoholholdig øl, får du kjøpt Munkholm så lenge butikkene er åpne.

På bøljan blå

I tillegg til at vi er en nasjon av hytteeiere, kan det også sies at vi er en småbåtnasjon. Det er i dag registrert nesten en million fritidsbåter i Norge. Promillegrensen til sjøs er på 0,8 for mindre båter og 0,2 i båter som er over 15 meter lange. 

Det er ingen grunn til å risikere din egen og andres sikkerhet når du ønsker å nyte båtlivet med smakfull drikke. Joar Mjølsnes anbefaler å ta med et utvalg av forskjellige Munkholm – både Original, Fatøl og Fruktig IPA passer utmerket som tørsteslukkere.

Og du kan drikke så mange du vil mens du navigerer rundt i skjærgården – helt trygt og med den beste samvittighet.

Joar Mjølsnes, merkevaresjef for Munkholm.

Joar Mjølsnes, merkevaresjef for Munkholm.