Meny

Sammen med myndighetene om sukkerreduksjon

(Pressemelding) Mandag 15. februar gjenopptas samarbeidet mellom drikkevarebransjen og myndighetene om sukkerreduksjon. Målet med samarbeidet er å redusere bransjens bidrag til nordmenns sukkerforbruk.

Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om sukkerreduksjon.

Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om sukkerreduksjon.

 

- Vi ser fram til å jobbe videre med myndighetene for å befeste Norges posisjon som sukkerfrittlandet. For høyt sukkerforbruk bidrar dessverre til overvekt og andre livsstilsykdommer. Innen bruskategorien finnes imidlertid gode sukkerfrie søtningsalternativer, og vi mener derfor at målet - på litt lengre sikt - bør være å gjøre kategorien tilnærmet sukkerfri, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Lagt på is
Samarbeidet ble lagt på is da myndighetene uventet satte opp avgiftene for alkoholfrie drikkevarer. Denne avgiftsøkningen er nå reversert. I tillegg vil det fra 1. juli innføres en såkalt differensiert avgift for drikkevarer, som innebærer at drikke med mye sukker får en høyere avgift mens sukkerfrie drikkevarer får en lavere avgift.

- I Ringnes har vi jobbet ufortrødens med å snu forbruket fra sukker til sukkerfrie alternativer gjennom denne perioden. I løpet av 2020 har vi oppnådd en sukkerfriandel på 83 prosent. Innen 2022 er målet at 90 % av all brusen vi selger skal være uten tilsatt sukker, forteller Røed, som understreker at dette er et resultat av en langsiktig satsing på god smak og godt utvalg.

Differensiert avgift
- Når myndighetene fra 1. juli innfører den nye differensierte avgiften, tar vi bruk et nytt verktøy i arbeidet med å snu forbruket bort fra sukker til fordel for alternativer uten sukker, sier Røed.

Selv om godt over 60 prosent av brusvolumene i Norge er sukkerfrie, er det fortsatt en vei å gå. For hver prosent vi klarer å snu det samlede forbruket av brus fra sukker til sukkerfritt tar vi ut 480 tonn sukker fra det norske forbruket.

Mediekontakt

Kontaktperson for mediehenvendelser:

Kommunikasjonssjef

Nicolay Bruusgaard

Tel +47 900 84 257 Email [email protected]