Meny

Ta en pinne med ispinnen

Alle liker is. Veldig mange liker øl. Har du noen gang tenkt på å kombinere disse to?

Sandwich Salt Karamell kan gjerne kombineres med en bayer.


To gode ting en bedre enn én, mener Hans Ingi Tryggvason, daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl.

– Forskjellige øltyper og is er noe du virkelig bør prøve i sommer. Ulike smaker i isen og enkelte øl kan gå fantastisk godt sammen, sier Tryggvason.

Han har smakt seg gjennom en rekke kombinasjoner, og anbefaler å starte med å prøve ut disse tre:

Sandwich Salt Karamell – bayer
Denne er ny av året fra Diplomis, og treffer en trend. Salt karamell har raskt blitt en favorittsmak i is- og dessertverdenen, ifølge Tryggvason. Han anbefaler å prøve en juleøl (hvis du har noen igjen!) eller bayer til Sandwich Salt Karamell.

– Bayerøl har sine egne karamelltoner, og disse komplementerer smaken av isen. Dessuten har kullsyren i ølet en forfriskende og rensende effekt. Hvis du mot formodning skulle ha noe juleøl liggende fra i fjor, så er det også midt i blinken!

Dream Yoghurt-is & Sorbét – sour
– Denne pinneisen har sitrontrekk, og leverer masse frisk syrlighet som vil få deg til å smile bredt i sommersolen, mener Hans Tryggvason. Han anbefaler å prøve en sour, som vil fremheve sitronen.

– Se om du kan finne en sour med pasjonsfrukt. Det er en perfekt smak og aroma for akkurat denne isopplevelsen.

Fruitero Mango – juicy IPA
En ren saftis kan være et enda friskere alternativ når det er skikkelig varmt i været.

– Denne kan du matche med en av de mest populære spesialølene for tiden, nemlig en juicy IPA, eller New England IPA om du vil. Dette er en øltype med både aroma og smak av mango og sitrus. Ølet vil fremhevet frukten i isen, og isen vil fremhevet frukten ølet, sier Tryggvason.

Ikke «drep» ølsmaken med kulde
Før du går i gang med smakingen, har Hans Ingi Tryggvason noen tips for at smaksopplevelsen av is og øl skal bli best mulig.

– Tenk temperatur på ølet. Hvis du ønsker at smaken av ølet skal fremtre litt ekstra godt, ta det ut av kjøleskapet i litt god tid og server det når det er på rundt 10 til 12 grader, råder han.

Ideen er at ølet skal være med på å forlenge den gode smaken av sommerisen.

– Det kan høres rart ut, men det er derfor viktig at isen ikke er for kald – det kan «drepe» noen av smakene i ølet. Ta en bit av isen og la den smelte litt på tungen før du tar en slurk av ølet. Og nyt!

Fruitero Mango og en IPA med innslag av frukter er smaker både friskt og syrlig.