Meny

Tilbakekaller julebrus og eplemost tappet på 0,33 l blank glassflaske

(Pressemelding:) Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33 l blanke glassflasker. Sett opp mot det store volumet av flasker i markedet er omfanget svært begrenset. Selskapet velger likevel å tilbakekalle produkter som leveres på de aktuelle flaskene som et føre var-tiltak.

Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.

Klare glassflasker som trekkes tilbake fra markedet.

 

– Av hensyn til sikkerheten til våre forbrukere har vi ikke noe annet valg enn å tilbakekalle produktene som er tappet på denne flasketypen, sier kvalitetssjef i Ringnes, Olaug Flakne.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

Ringnes har mottatt 13 reklamasjoner av totalt 13 millioner produserte flasker. Skadene på flaskene er synlig etter åpning. – Forbrukere skal derfor ikke være bekymret for at de kan ha drukket av en skadet flaske uten at dette er oppdaget, sier Flakne som understreker at Ringnes er i tett dialog med flaskeleverandøren for å avdekke mulige årsaker.

– Å måtte trekke tilbake våre folkekjære julebrusprodukter under to uker før julaften er selvfølgelig trist og noe vi beklager på det sterkeste. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne. Når vi ikke kan garantere at det er trygt å drikke fra flaskene våre, har vi dessverre ikke annet valg enn å trekke dem fra markedet, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

- Det gode er at det fortsatt er mulig å få tak i julebrusfavoritten i plastflasker, fortsetter Bruusgaard.

Ringnes roser butikker og serveringssteder for det gode samarbeidet med å sikre en trygg tilbaketrekking av de aktuelle produktene.

- Forbrukere som returnerer uåpnede flasker til utsalgssted vil få refundert pengene, avslutter Bruusgaard.

For spørsmål om de aktuelle produktene, ta kontakt med Ringnes’ forbrukerkontakt på telefonnummer 22069500 eller e-post [email protected].

Mediekontakt

Kontaktperson for mediehenvendelser:

Kommunikasjonssjef

Nicolay Bruusgaard

Tel +47 900 84 257 Email [email protected]