Meny

Tre bilturer – tre perfekte kjølebager

Uansett hvor i Norge du bor, kan selv en kortere biltur bli en flott opplevelse i super natur. Og pakker du med noe godt å spise og drikke, blir det enda bedre.

En godt pakket kjølebag kan gjøre bilturen til en enda bedre opplevelse.

En godt pakket kjølebag kan gjøre bilturen til en enda bedre opplevelse.

 

I år kommer de aller fleste av oss til å feriere i «vårt nærmeste ferieland». Det behøver ikke bety to uker på hytte eller hotell – hyggelige dagsturer i bil er både enkelt og rimelig.

Pakk enkel og god mat pluss alkoholfri drikke
Veldig mye planlegging er heller ikke nødvendig, men for å gjøre turen ekstra trivelig er det lurt å pakke en fristende kjølebag med mat og drikke.

– Alkohol og biltur hører selvfølgelig ikke sammen, men husk at det nå finnes mange ulike og svært gode alkoholfrie alternativer som passer til ulik mat og ulike situasjoner, sier Hans Ingi Tryggvason. Han er daglig leder for Ringnes Brygghus og ekspert på å matche mat og øl.

Her er Tryggvasons tips til hva du kan pakke i kjølebag uansett hvilken type biltur du legger ut på i Sommer-Norge:

Familietur
På en solskinnsdag kan det være lurt å ha med kaldt vann for selve kjøreturen. Kald Farris eller Imsdal er forfriskende i fart både for sjåfør og passasjerer. For rastestoppen er pølser på termos en sikker og enkel vinner. 

Alt du trenger er en termos med kokende vann, og så legger du bare pølsene i termosen 20 minutter før de skal spises. Lompe, sennep og ketchup og kanskje litt salat i et norgesglass – og vipps, så har du en populær lunsj. For litt ekstra smak kan du bruke buljong i termosen.

Fire gode bilturtips

  1. Unngå dehydrering i varm bil, drikk mye vann.
  2. Ha kjølebag inne i kupeen, unngå det varme bagasjerommet.
  3. Pauser holder sjåføren våken, og alle kan strekke på bena.
  4. Frosne flasker med vann erstatter kjøleelement – og kan drikkes når de tines!

– Pakk med noen flasker med barnas favorittbrus, og husk å velge sukkerfritt. For de voksne er Munkholm Original et friskt og godt valg som smaker godt til pølser. Munkholm Fatøl har litt «større» smak og kan være ekstra godt hvis du bruker buljong i termosen, sier Tryggvason.

Guttetur
Med litt forberedelse kan kjølebagen bli en kulinarisk overraskelse. Noen porsjonsbiter med innbakt pizza kan gjøre susen, kanskje sammen med en chilidip. Og ikke glem plenty med snacks – potetgull, nøtter eller nachos. 

– Er det litt krutt i maten, passer det supert med en IPA, så her ville jeg pakket med noen bokser Munkholm Fruktig IPA. Dette er et aromatisk og veldig fruktig øl som fint balanserer smakene fra retter med mye krutt, sier Tryggvason.

Kjærestetur
En litt mer romantisk kjølebag bør inneholde friske jordbær og noe sprudlende, mener Hans Ingi Tryggvason. Søt musikk og søte jordbær går hånd i hånd. Boblene kan komme fra sider.

– En eplesider uten alkohol er søt, fruktig og lett sprudlende. Hvis du synes at det er søtt nok med jordbær og kjæreste, kan du bytte ut sideren med vanlig Farris eller kanskje smaksatt Farris eller Bris, råder Tryggvason.

 

God tur!

Hans Ingi Tryggvason anbefaler sine favoritt-kjølebager.

Klar for pølse-rast med god drikke.