Meny

Utetime: Bred mobilisering for utelivsbransjen!

I nyeste episode av "Utetime med Ringnes" får Hansi besøk av Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv og Mímir Kristjánsson fra partiet Rødt, som begge er sterke stemmer som taler utelivsbransjens sak - både for å få en ende på skjenkestoppen, og for å få på plass tiltak som kan hjelpe bransjen også i tiden etter pandemien.

Ole Michael Bjørndal (midten) og Mímir Kristjánsson (t.h) besøker Hansi (t.v) i Ringnes Brygghus.

Ole Michael Bjørndal (midten) og Mímir Kristjánsson (t.h) besøker Hansi (t.v) i Ringnes Brygghus.

 

Når denne episoden av "Utetime med Ringnes" spilles inn er vi ti dager inn i det nye året og fire dager unna fredag 14. januar. Kanskje får vi en etterlengtet avklaring på hva som venter rundt neste sving – om den nasjonale skjenkestoppen faller. 

Det er mye å frustreres over: Manglende forutsigbarhet. Dårlige kompensasjonsordninger som hardt rammer folkene i utelivet. Vanlige folk. Men selv i en sådan stund skal vi ta med oss det positive i situasjonen: Aldri har så mange snakket bransjens sak. Aldri har vi sett en tilsvarende mobilisering rundt vår bransje. Vi står slett ikke alene i kampen for bransjens sak!

I studio får vi besøk av to sterke stemmer som står sammen med oss.

Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv jobber forteller hvorfor de har gått sammen med LO og Fellesforbundet med et krav om å avvikle den nasjonale skjenkestoppen. Sammen med andre sterke bransjeorganisasjoner jobber NHO reiseliv nå på spreng for å skape en forståelse for situasjonen bransjen står i – og søke gjennomslag for bedre rammevilkår. 

Mímir Kristjánsson kom inn på tinget i forbindelse med det som var et brakvalg for partiet Rødt i høst. Han skjønner bransjen og vår situasjon. I Podcasten bistår han også med å tolke det som må sies å være en ganske kaotisk debatt rundt den nasjonale skjenkestoppen og våre rammevilkår. Han har også en klar mening om hva som trengs for å møte den prekære situasjonen i bransjen – og for tiden som kommer etter pandemien. 

Lytt til "Utetime med Ringnes" her:

Spotify
Apple Podcasts
Google Podcasts

Lytt i nettleser eller velg andre avspillere her.

Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv

Mímir Kristjánsson fra partiet Rødt