Meny

Utetime: Hvordan kan servitøren og QR-koden jobbe best sammen?

Emma og Hansi inviterer Rune Johansen fra Stortorvets Gjæstgiveri og Karl-Axel Bauer som er daglig leder i Askeladden &Co og medeier i Lorry til "Utetime med Ringnes" for å finne ut mer om hvordan digitalisering påvirker serveringsbransjen.

Serveringsbransjen sliter med å skaffe nok kvalifisert personale, i en tid da markedet er på vei tilbake mot normalen. Har digitale verktøy som QR-koder og online-bestilling kommet for å bli, og hvordan kan de eventuelt bidra til å løse bemanningsutfordringene?

Rune Johansen driver Stortorvets Gjæstgiveri, et av Oslos virkelig ærverdige serveringssteder. Men også de har måtte lete etter flere servitører og kokker, etter at mange erfarne folk har forlatt bransjen. Og dette har ført til kreative løsninger, som 10 000 kroners lotteri for dem som møter på rekrutteringsmesser. Men kan digitale verktøy gjøre noe for løse bemanningsutfordringen?

En som virkelig har jobbet aktivt med å digitalisere ikke bare serveringsbransjen, men også frisør-, lege- og begravelsestjenester er Karl-Axel Bauer. Han er medgründer og adm. direktør i Askeladden & Co, som har startet selskaper som Cutters, Dr.Dropin, Digg, Kopp og Munnfull.
Karl-Axel har nærmest vokst opp på Lorry, der han nå er medeier. Men vil han digitalisere Lorry med det første?

I denne episoden av "Utetime med Ringnes" forsøker Emma og Hansi å finne ut mer om hvordan digitalisering vil påvirke serveringsbransjen i fremtiden.

HØR EPISODEN HER