Meny

Utetime: La oss feire kjønnsmangfold og trygge miljøer for alle i utelivet

Vi er inne i Pride-måneden, hvor vi feirer mangfold og kjærlighet med regnbueflagg. I denne episoden får Emma og Hansi besøk av daglig leder i Nordens største Pride-festival og Mathias Holst i foreningen FRI.

Monica Aasen, daglig leder for Nordens største pridefestival, Oslo Pride.

Monica Aasen, daglig leder for Nordens største pridefestival, Oslo Pride.

 

sendingen kan du få høre hvorfor vi må fortsette kampen for den enkeltes rett til å være seg selv og elske den de vil. Gjestene våre deler også konkrete tips til hva utelivet kan gjøre for å skape en trygg arbeidsplass og inkluderende arenaer for sine gjester.

Monica Aasen er daglig leder for Nordens største pridefestival, Oslo Pride, som har en halv million deltakere i løpet av ti dager. Hun har selv har lang fartstid fra utelivs- og eventbransjen, og hun deler både erfaringer fra sin egen tid i bransjen, og tips til hvordan utelivet kan skape trygge omgivelser for gjester og ansatte.
 Les mer om Oslo Pride: https://www.oslopride.no/ 

Mathias Holst i foreningen FRI.

Mathias Holst i foreningen FRI.

 

Sendingens andre gjest er Mathias Holst, leder for Rosa kompetanse arbeidsliv i FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold). Mathias jobber til daglig med å heve kompetansen om kunnskap om kjønns- og seksualitetsmangfold hos bedrifter og organisasjoner, med mål om  at alle skal kunne snakke trygt om kjønn og seksualitet i sin arbeidshverdag og slik skape gode møter mellom mennesker.
 
Om du driver et serveringssted, eller jobber på et, anbefaler vi alle å ta en kikk på FRIs nettsider for å få gode tips om hvordan man kan møte ansatte og gjester på en trygg og inkluderende måte: https://www.foreningenfri.no/