I 1664 ble Kronenbourg bryggeri grunnlagt av Geronimus Hatt i Strasbourg. I 1850 ble bryggeriet flyttet til Cronenbourg, en høyde i Strasbourg, for å unngå stadig oversvømmelser. I 1952 ble Kronenbourg 1664 brygget for første gang, i forbindelse med kroningen av Dronning Elisabeth. Ølet ble fort populært og er idag den mest solgte ølsorten fra Frankrike.
Kronenbourg 1664 har en gyllen farge. Aromaen er ren og lett preget av humle og malt i harmoni. Ølet er medium fyldig og har en lett smak av maltsødme med et floralt hint fra humlene brukt, og en lav bitterhet.
Kronenbourg 1664 egner seg godt til lett norsk hverdagsmat som lyst kjøtt, pastaretter, pizza, salater, fisk og skalldyr.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, glukosesirup, humle, humleekstrakt. Allergener: Maltet bygg.