Meny

Carlsberg trenger rent vann. Uten vann, ingen øl. I Norge er det nesten ubegrenset med tilgang til rent vann. Slik er det ikke alle stedene Carlsberg opererer. I en del land er rent vann i ferd med å bli en mangelvare.

Vår mål går på at vi skal redusere vannforbruket ved våre bryggerier, og sammen med eksterne partnere iverksette tiltak for å sikre vannressursene i utsatte områder. Innen 2030 skal vi halvere vannforbruket ved våre bryggerier. Det innebærer at vårt mål er at det i 2030 kun skal benyttes 1.7 liter vann per liter ferdigvare – noe som vil ta oss helt i toppen blant verdens bryggerier. Til sammenligning benyttet Carlsberg i 2015 i snitt 3,4 liter vann per liter ferdigprodukt.

Grunnen til at bryggeriene bruker mer vann enn det kommer ut ferdigdrikke, har å gjøre med fordamping og rengjøring. Vi vil alltid trenge vann, men ved å halvere vannforbruket sørger vi for at ikke noe unødvendig vann går til spille.

Vannforbruket er redusert med 6% siden 2012
Avløpsvannforbruket er redusert med 43% siden 2012