Meny

Festivalsommeren er i gang

Da de første festivaltonene strømmet ut gjennom høyttalerne på Neon-festivalen og Trondheim Rocks på bryggeritomta til E.C Dahls i Trondheim, markerte de samtidig starten på festivalsommeren til Ringnes.

Fahim Andreas Fundak har ansvaret for å følge opp festivalene Ringnes er leverandør til.

Fahim Andreas Fundak har ansvaret for å følge opp festivalene Ringnes er leverandør til.

Og det er litt av en sesong festivalsjef Fahim Andreas Fundak i Ringnes er i gang med. Frem til sesongen avsluttes med Festningen festival i Trondheim tidlig i september, skal Ringnes levere drikkevarer til en lang rekke små og store festivaler over hele landet. Det skal serveres både øl og brus til de omkring 1,5 millioner gjestene som velger å dra på festival i sommer.

Godt vær og gode venner 
Hva er oppskriften på en god festival? 

- Det er mye som bidrar til god stemning, men vi kommer vel ikke unna godt vær, gode venner, riktig musikk og noe godt i glasset, fortsetter Fahim.
Og det er nettopp å sørge for at publikum kan nyte noe kaldt i glasset uten å stå for lenge i kø som er Ringnes’ viktigste bidrag. - Da må alt det tekniske fungere. Heldigvis har vi mange dyktige folk i Ringnes som vet hva som skal til for at alle blir fornøyde, legger Fahim til. 

Øya-gutt 
Hva er din favorittfestival?

- Jeg har vokst opp noen kilometer unna Øya, som gjør at jeg har et spesielt forhold til den festivalen. Skal jeg trekke frem en litt mindre festival, vil jeg trekke frem Piknik i parken som arrangeres i Sofienbergparken i Oslo fra 13.-15. juni. Der er det litt roligere tempo, men veldig god atmosfære, fortsetter festivalsjefen – som legger til at det egentlig er et umulig spørsmål å svare på: - Det er så mye bra der ute til enhver smak, sier han med et smil.

Hvordan merker du at en festival er vellykket? 

- Det er som regel et godt tegn når publikum kommer tidlig og blir til siste slutt. Og at de har et variert tilbud i tillegg til musikken. Det handler om opplevelser man kan skape på området og et variert mat- og drikkeutvalg, fortsetter han.

Intens festivalsommer 
Ringnes er i dag leverandør til mange av festivalene i Norge. Hvorfor det?

- Vi har et bredt produktutvalg og er satt opp med et apparat som har kapasitet til å levere det festivalene har behov for. En festival kan være ganske intens og mye skal gjennomføres på kort tid. Det er nok få som tenker over alle de timene som ligger bak å bli servert en kald drikke. Det skal transporteres utstyr, det skal rigges, utstyret skal justeres og drikken skal avkjøles før den serveres. Det er mye festivalkunnskap og ølkompetanse i Ringnes, ser Fahim.

Har du Norges kuleste jobb.

- Utvilsomt, sier Fahim med et smil.