I 1897 ble Bodø Aktiebryggeri etablert av lokale forretningsmenn i Bodø. I 1970 ble bryggeriet kjøpt av EC Dahls. I 1978 ble bryggeriet omdøpt til Nordlandsbryggeriet samtidig som Nordlandspilsen ble sluppet på markedet. I 1987 ble bryggeriet en del av Ringnes, og i dag brygges Nordlands Sommerøl på Ringnes Bryggeri. Nordlands Sommerøl brygges etter historisk oppskrift med Perle humle.
Nordlands Sommerøl er et gyllent nordisk pilsner brygget med Perle humle som i den historiske oppskriften. Aromaen er preget av fruktighet og florale toner fra humlen, med et hint av lys malt. Smaken er fruktig og godt balansert mellom humle og malt, og med en lav bitterhet.
Nordlands Pils egner seg godt til norsk hverdagsmat som hvit fisk, sjømat, pastaretter, pizza, pølser, kylling og andre lyse kjøttretter. Serveringstemperatur: 3 - 6 °C.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle, humleolje. Allergener: Maltet bygg.