Meny

-Øl skal nytes, ikke misbrukes!

For tredje år på rad markerer Ringnes og Carlsberg-gruppen den årlige Global Beer Responsibility Day (GBRD). Det gjør de sammen med forretningspartnere og interesseorganisasjoner fra hele verden.

Den globale aktiviteten har til hensikt å fremme budskapet om at øl skal Nytes ansvarlig, og passer dermed utmerket sammen med Carlsbergs eget bærekraftsprogram «Sammen mot NULL», som innebærer en ambisiøs visjon for å få bukt med uansvarlig forbruk av øl. På den måten ønsker konsernet å vise sin støtte til Verdens helseorganisasjons mål om å redusere alkoholrelaterte skader.

- Gjennom Global Beer Responsibility Day, markerer vi ølets positive bidrag til samfunnet og vår kontinuerlige innsats for å fremme et ansvarlig forbruk. GBRD er et godt eksempel på hvordan vi arbeider med vår visjon om et samfunn uten uansvarlig forbruk - som en del av vår nye bærekraftstrategi. Jeg er spesielt glad for at så mange av våre samarbeidspartnere og interessenter tar del i dette arbeidet, og at vi sammen kan jobbe for å finne gode løsninger på en samfunnsmessig utfordring, sier konserndirektør i Carlsberg, Cees t 'Hart. 

Ringnes har i flere år uoppfordret merket sine alkoholholdige produkter med en Nytes Ansvarlig-logo. - Øl skaper glede. Øl forener mennesker. Øl smaker godt. Dette handler derfor ikke om at vi mener nordmenn skal slutte å nyte godt øl, men vi ønsker at produktene våre skal konsumeres i ansvarlige mengder og innenfor trygge rammer. Gjennom Nytes ansvarlig viser vi omverden at vi bryr oss. Vi tar avstand fra fyll og misbruk av alkohol, vi ønsker ikke fulle ungdommer ravende rundt i gatene, vi tar avstand fra promillekjøring, vi mener salg av alkohol til mindreårige er uakseptabelt og vi anbefaler at gravide bør holde seg borte fra alkohol. Vi har også en rekke konkrete planer for hvordan vi skal klare å løfte salget av alkoholfritt øl til nye høyder, slik at det blir et naturlig og tilgjengelig alternativ til alkoholholdig øl i en rekke anledninger. Øl skal rett og slett nytes, ikke misbrukes, sier Ringnes’ administrerende direktør, Anders Røed.